Хайи чил

Хайи чил хьайи заз , зи диде Ватан
Алакьна валай  вун заз к/анриз икьван.
Ви накьвар кьунавай мукьнат/ис-гьулдан
Зун вичихъ ялиз хьун  къуват я адан.

Мус хтайт/ани зун, ракь вегьез к/вачик
Лап багьа къизилар кват/а и чилик?
Аквазвай девлетар заз и патара
Хуьзват/а зи чили вичин къатара?

Акъатзавач зи кьил жагъизвач жаваб
Ялайла вуна , завай гуз жезавач ттаб
Белки гзаф ят/а зал алай ви буржар
Зи уьмуьр патал на авур кьван харжар.


Зи хайи Дагъустан зи  диде- Ватан
Ви буржарай за вав гахкуда зи чан
Шагьид хьухь зи чил на акъуда къарар
Агалдай зун патал женнетдин  варар!

15.05. 2019.
Гюльжагьан  Мисриханова.


Рецензии