Вийшла з хати дiвчинонька

Вийшла з хати дівчинонька,
Сусід її підстеріг,
Бо ж одна у мами донька.
Воду нести допоміг…

Вийшла з хати дівчинонька,
Стрічка вплетена в косу,
А край воріт калинонька
Підсилює цю красу.

Вийшла з хати дівчинонька,
Чорнобровая вона,
Пройшла,наче лебідонька…
Аж в душі бринить струна.

Вийшла з хати дівчинонька,
Файна,наче вишні цвіт,
І малинові вустонька,
А сама–ружі розквіт.

Вийшла з хати дівчинонька,
Зводить з розуму вона.
Де ж у світі та правдонька?
Все шукаю,та дарма.

28.07.2019 р.


Рецензии