Свiтанок пiд час жнив

Краса світанку під час жнив,
І вітру-легінцю та прохолода,
А кожен колос до землі себе схилив.
Блаженна ж  бо від  цього насолода.

А в полі мак колишеться в росі,
І жайворонок новий день вітає,
Коник десь сховався в чебреці,
І сонце нам проміння посилає.

Ранковий аромат такий п'янкий
В просторах цих широкого ж бо поля.
Природа зустрічає день новий,
І край дороги гнеться десь  тополя.

Здається,що це пахне вся  земля,
І небо вже рум'яниться над нею.
Цей аромат впізнать можна здаля,
Й зріднитися з цим поранком  душею.

А аромат же польового чебрецю,
І кожний сонях д' сонцю повернувся.
На небі додається рум'янцю,
А подих ранку ж бо до всього доторкнувся.

26.07.2019 р.


Рецензии