Niesmiertelnosc

BLADZE -
samotnie jak zbuntowany wiatr.
SRODZE -
zaczelam patrzec na caly swiat.
SLONCE -
wylania sie dumnie zza ciezkich chmur.
SADZE -
pora zrujnowac ten dumy mur.
WLADZE -
nad wlasnym swiatem wciaz duza mam.
RADZE -
sumiennie sercu bez obcych ram...
MYSLE -
w kolorze zawrotnych i rzadkich barw.
PRZESLE -
listy milosne do nieba wielkich bram.
PRZYSZLOSC -
wiecej nie straszy i nie ma dziwnych dram.
CZYSTOSC -
od dziecka posiadam i w duszy od wiekow trwam...
10.07.2019
©Ilona Kazimierska
PS wszystkie fotografie sa autorskie,
Grecja, Ateny 2017


Рецензии