Сюрпризи природи

Шматок розлюченого неба
Заполонив  безхмарну синь.
У сумнівах нема потреби:
Зростаючий стихії вплив.
Птахи кружляють вкупі:  зграї!
Здіймаються  у височінь
Сміливці, бо страху не знають.
Очікують потужних злив.

Від вітром шаленіє листя,
На землю падаючи вниз.
Тріпоче зірваним намистом
Пожовклий та зелений лист.
Струмком тече вода невпинно:
Намокле все вікно й карниз.
Нема зупину, неймовірний
Надісланий з Висот сюрприз.
                ***
…Вітри, створивши буревії,
У танці дикому злились
Дощі перетворились в зливи.
Та все припиниться колись.
Все буде добре: не журись!
Вже вкотре трави піднялись!
Потрібний в кожній справі хист…

25.07.2019


Рецензии