***

Абмыла яблынька расою цела,
Калі паскорыў Месячык хаду.               
Пашыла вышыванку з яблык спелых
Старой струхнелай грушцы на бяду.

І капаюць з вачэй старэчы слёзы:
Ёй не спяліць ніколі ўжо пладоў.         
Палохаюць яе дажджы, марозы –
Не стаць ёй моцнай, маладой ізноў.

А яблыньку цалуе вольны вецер,
Як і тады, калі быў малады,
І кратае пяшчотна рукі-вецце
Нібыта ў тыя, даўнія гады.

Сумуе груша – старасць напаткала –               
Шмат год яна ўжо нават не цвіце.
Раслі мы разам з ёй – я сталай стала.
Як хутка час няўмольны праляцеў!

Перевела с украинского языка Светлана Анатольевна Быкова


Рецензии