HoloGram

Niepokoj lepkoscia wciaz dreczy,
bezsennosc natrectwem swym meczy.
Myslenia ciaglosc wywoluje dreszcze.
Watpliwe szukanie wyjscia okrutnie kaleczy.

Momentow szczesliwych niebianskie zarysy,
radosnych chwil teczowe esy-floresy.
Losowych zdarzen mialkie wykresy,
zyciowych porazek wnikliwe syntezy.

Prawdopodobienstwo wielkiego zwyciestwa,
gra o wszystko bez zdradliwego ustepstwa.
Fanaberia bez kokieterii i falszerstwa...
Wizja przyszlosci wyjatkowego krolestwa.
24.07.2019r.
©Ilona Kazimierska
PS wszystkie fotografie sa autorskie,
Dolomity, Paganella 2019


Рецензии