Чорна зiрка

В холодній синій млі горить вона
У скупченні інших мерехтливих світил
Для очей невидима чорна зірочка,
Чиє час, світло як думка випередив.
 
Всім тілом відчуваю її вабляще тепло,
Як той нічний метелик  квітковий аромат.
Ти - тайна - світ якої дав імен не втішний ряд,
Та тілько лише ти єдино-безсмертний ідеал.
 
І я шукаю в мріях твій дивний образ
Намагаючись рок незримий змінити ...
Ти наче уві сні мойому божевільний галас,
Що здатний сплячого підняти і мертвих розбудити.

Але це - тільки сон, що схожий на обман ...
І я не стану знову пити із джерел Забуття
Всі обіцянки - то брехня ... неначе ранковий туман ...
Нездійсненні віщії видіння...


Рецензии