Чому, народе?

Чому ,народе, ти такий сліпий?
Невже не бачиш ти обман й неправду?
Невже не бачиш чин зверху гнилий?
Давним-давно очі розплющить мав  би.

Чому , народе , в путах прагнеш жить?
Невже не хочеш волі в Україні?
Ти мав можливість це не  допустить.
Невже тобі не милі  рідні стіни?

Чому , народе ,  ти не хочеш  чуть?
І очі  чом не хочеш ти розплющить?
Невже не бачиш ?!УКРАЇНУ ВІДДАЮТЬ!
Невже ж бо ти у цьому нетямущий?!

Чому , народе , просто поясни,
Невже ти ненавидиш Україну?
Чому ти спалюєш збудовані мости,
І даєш знищить мову солов'їну?

23.07.2019 р.


Рецензии