Лаври древнiй святостi скарб

посвята преподобному Антонію Печерському;пам'ять його 23.07 н.ст.

...споглядаю все ті водогони,
де чернігівська древня земля
істочила нам миро Афону -
там деснянські потоки шумлять...
де іскряться гнучкі верболози,
на співучих отих берегах,
там слов'янка в щоденних турботах
породила Антипу*-дитя.
І про славу ту вчуло,напевне,
І афонське те видиво скель,
Як в суровість печер Єсфигмену
Цей юнак, наче в купіль, пірне.
Він афонської святості факел
Принесе аж до київських гір,
І в печерах затемних й прочахлих
Заквітує чеснот дивоцвіт,
І прилинуть до Старця монахи,
Немов ті вогнекрилії птахи -
Лаври Слава на тисячі літ!
          22.07.19

*Преподобний Антоній Печерський, родоначальник православного монашества на Русі, в святому Хрещенні був наречений Антипою(Прим.авт.)



 


Рецензии