Сапф ри

Коли ти побачиш мої засмучені очі,
Не питай...
Не питай звідкіля взялися ті сапфіри
І чому затонули материки.

Коли льодинки торкнуться кінчиків пальців
Приходь...
Приходь і дозволь їм розтанути,
Тепло. Тепліше. Гаряче.

Гаряче жерло печі
Таращить на мене свої червоні очі
Повні яхонтів та гранатів,
Іди. Шукай. Збирай.

Збирай це коштовне каміння
В намисто
Під назвою життя.

Ти. Ми. Я.
Стирай...
Стирай ці безглузді займенники
І залиши одне коротке "є".
Є тут, є разом, є сьогодні.


Рецензии