Част от живот

ЧАСТ  ОТ  ЖИВОТ
Автор: Р. Русев               

Какво пък, мръкна,
късно е звездите да броим
и в тази лунна  нощ
е време да поспим.

А утре пак
ще гоним онази тишина - 
жена разпуснала косите,
която винаги ни липсваq
мълчание промъква се след нея,
почукването даже не се чува,
пътува с бързея на времето
и в стъпките на лудите присъства.

Как искам утрото да дойде
да гледам слънцето през пръсти
да чуя как петела кукурига
и да събера в молитва трите пръста.

Отново ще е понеделник,
в стени изгладени от тихото,
ще бъде тъжен телефона
и ако ти пречи - ще затворя.


Рецензии