Молитва

МОЛИТВА
Автор: Р. Русев

Дали защото животът е труден,
дали, че върви ден за ден,
дай ми Боже от твоята сила
и приживе малко за мен.

Дай на всеки по нещо,
да е поне малко щастлив,
а на мен красиво момиче
със зелени очи.
Ти имаш сила за всичко,
власт за най-добрите дела
и ако някъде нещо не стига
направи добрина:
На просяка - хляб, дреха топла и покрив,
на богатия - милост към низшия,
на добряка радост и щастие
и на тъжния да няма сълзи,
дай на всеки по нещо,
протегни ръка и към мен.
И когато тирето между двете дати
на първият   
и последния дъх,
означава, че за малко
бил съм гост,
когато пламъчето на свещта
примигне и угасне
миг преди да тръгна от Земята,
към вечност непозната
протегни ръка и към мен.


Рецензии