чи варто жити

Чи варто жити без надіі,
Коли твій кат-суцільний жаль:
Спливають роки молодіі
Та час летить у сиву даль?

Чи варто жить без мрій дівочих,
Без сліз,мінливих коливань,
Коли,як зірки,сірі очі-
Озера,повні сподівань?

Чи ж варто краятись тугою,
Де б не була,в яких світах-
В бажань полоні-неспокої,
У сяйві цноти* золотої,
Коли на сердці пустки жах?

Чи,може,спогадами жити
Твоїх очей,гарячих рук
Під сяйво місяця у росах
Та двох сердець шалений стук?

Скажи мені,скажи відверто,
Чи можна без кохання жить?
-Люблю тебе.

Тих слів чекала,
Та брила* тиші вже за мить...
             19.07.2019г.
*брила-скала
*цнота-целомудрие


Рецензии