831. Так зухвало

         Сонце літнє жарко гріє,
         Землю сушить як уміє.
         І навіщо так зухвало,
         Аж трава жовтіти стала?

         Сонце,сонечко,не траба!
         Не світи так жарко з неба.
         Заховайся за хмаринку,
         Хай доща прольє краплинку.

         Щоб полить усе довкола.
         Щоб цвіла кущем віола,
         Та сади родили рясно.
         А в городі все прекрасно.

         Вмить воно всім посміхнулось,
         Та з хмаринкой розминулось.
         Сяять звідти не спиняло,
         Щоби літу не замало.
         


Рецензии