Гаротная мацi

Гаротная мацi,
Якая дзiцяцi,
Не бачыць,не чуе,
У лоб не цалуе,
Валосы не гладзiць,
Сняданак не ладзiць.
Ды сiл ужо не мае,
Пад вечар згарае,
Садзiцца да печкi,
Без кроплi усмешкi,
Бо цяжкая доля,
Жаночая доля,
У хаце бязлюднай
Свой век дажываць.

Бо тое дзiцяцi
Дарогу да мацi
Забылася дауна,
Як быццам жыццё,
Бязмерна, бясконца,
Як ранiцай сонца,
Над хатай, над светам,
Заусёды устае...


Рецензии