На полюваннi

(Із книги "Дивні речі для малечі")

Вовченятко вийшло з хати,
заманулось полювати,
і пішло гуляти лісом,
стрівши там малого лиса.
Лисенятко й вовченятко
вполювали зайченятко
і тепер вони утрьох
поскакали у горох.
Наздогнали ведмежатко,
що втекло від мами з татком,
вчотирьох уже, квартетом,
всі мандрують очеретом.
Потім ще до цього гурту
річкова прибилась курка,
крижень, бобреня, борсук,
чорний, потім білий, крук,
чапля, два чирка, гусята,
полосаті поросята –
всі спішили на бенкет
і топтали очерет.
Звірі і птахи зустрілись,
між собою подружились,
а коли комиш минули –
зовсім про горох забули!
Крикнув хтось, – Давайте зрання
завтра знов на полювання!
Вся ватага підхопила:
Так! Гаразд! Це добре діло!

18.07.2019


Рецензии