Якою мовою вiдкрити душу

Якою мовою відкрити душу,
Якою мовою співать пісні?
Одне лиш розумію - те, що "мушу"
Тут не повинно бути, друзі, ні.

Якою мовою покличу: "Мамо"
В хвилини тяжкії чи осяйні?
Не знати мови рідної, так само,
Що буть чужинцем в рідній стороні.

Якщо ми поруч жили споконвіку,
Але від різних коренів зросли,
Культури, знань збагатимо засіку
Тим, що ми мову друзів набули.

Та мова, що освідчимось в коханні,
Слова, з якими маєш відійти...
Відчути треба, що такі є грані,
Які ніяк не можна перейти.


Рецензии