Галасы

   

Я не знаю, хто яна такая,
Тая, што на ранку прылятае
На ружовым воблаку, пяе…
“З галасамі лярвы ўсе твае!” –
Уздыхае жонка,
      і ўстае,
                і фіранкай неба прыкрывае…
          Уладзімір Някляеў


Кожны дзень на ранку чую галасы,
асабліва лярваў. Жонку раздражняе.
Устае і кажа: “Хопіць, замаўчы!” –
І фіранкай з кухні рот мой прыкрывае.


Рецензии