Dlaczego lato takie krotkie?

Boze, dlaczego lato takie krotkie ?
Przeminie w jednej chwili.
I znowu drzewa beda smutne.
Tak chce powstrzymac cie przez mig,
Lecz nie mam na to sily.

Ja patrze w dal, zielona dal
I lacze sie z Toba beztrosko.
Zamykam oczy, jak ten strzal
Przenika swiezy oddech fal.
Jest dobrze mi, jest mi tak bosko!

Zbieraja me policzki krople deszczu.
Me rece dotykaja piekno drzew.
I slychac dzwieki ptakow,
Cos tam szepcza…
W zamilowaniu do natury,
Podziwiam lata urokliwy spiew.

TAT 14.07.2019 ( 11.57)


Рецензии