Коли той гай вередував

Ти так мрійливо споглядав...
Удаль далеку серед поля.
Гей! Дивувалася як доля...
Коли той гай вередував.

Коли шуміли в шквалі віти,
Трава хилилася на бік.
Коли хотілося радіти,
Ти ж сумувати тишком звик.

Ти часом мріяв край дороги,
Траву мнучи,від ноги слід...
Вів в даль,плекаючи тривоги...
Оброк змінивши на обіт.

Тривоги? Так. Вгамуй тривоги.
Віднині в згадці упова.
Є забаганка. Перед Богом...
Не втрачена та й не нова.

Ти так мрійливо споглядав...
У поле,-неба...волошкове.
І з ніжністю тепер чекав...
Ромашок поле світанкове.

ТИ ТАК МРІЙЛИВО СПОГЛЯДАВ.
 (Понкратова.О.В.)


Рецензии