Wedrowka

WEDROWKA
Slawimy ten czas wedrowki
tak jasny i rozlegly
a zwlaszcza jeden z tych dni
kiedy natura wymyka sie
z okowow tego co jej przypisane
i laczy sie potajemnie z nami
swa wspolna boska istota
W lagodnej i pelnej ciszy aurze
mysli zamienialy sie
z promieniami slonca
a glazy przenikala zarliwosc duszy
rozprzestrzeniajaca sie refleksja
posrod zieleni swiadczacych jej lisci
Gdy stalam nad wartko plynaca woda
z pobliskiego wodospadu
piasek i kamienie
niemal dotykalnie i na zawsze
przylgnely w tej tajemniczej chwili
do otwartego wspolnota
w dwojnasob zywego serca
03.09.2018
***
HPD


Рецензии
To są złote słowa w przepięknym wydaniu autora.
Cieszę się przyjemnością przejść drogą myślenia poetyckiego.
Naprawdę coś wspaniałego!
Powodzenia!

Алла Польская   04.09.2019 00:48     Заявить о нарушении