Главные вопросы

ГОЛОВНІ ПИТАННЯ.

Навіщо ви вибрали знову Варавву?
Розуму досить лише клять москалів.
Даремно шукаєте в світі дурну славу.
Героями звете нелюдських глитаїв.

Досить питати: Чи ще не вмерла?
Своє добро ховаєте на цвинтарі і в кутки.
Навіщо наражаєтесь на свої ж гарматні жерла?
Щоби вони країну рознесли на шматки.

Чому і навіщо своє майбутнє щастя вкрали?
Тепер в світі винні майже усім банкам.
І що ви скоїли? Вам горя було мало?
Знищуєте один одного з вечора до ранку.

Самі вимагали, щоб до Конституції внесли
Заборону використання армії проти народу.
А тепер, щоб прикрити увесь безлад,
Видумали «агресію москалів». Ось, уроди!

Скільки жінок, діточок було вами вбито?
Скільки тисяч домівок ви спромоглися бомбить?
А всім розказуєте, що це ми нібито
Самі відверто стріляємо по собі.

У вас нема жодної відповіді на ці питання.
І не буде, тому що совісті у вас нема.
Боженька знайде для всіх вас покарання.
А для ваших голів обов'язкова тюрма.

Для россиян:
Навищо - зачем
Досыть - хватит, достаточно
Дарэмно - зря
Шукаетэ - ищете
Глытайив - подлых преступников
Пытаты - спрашивать
Ховаетэ - прячете, хороните
Цвынтари - кладбище
В куткы - по углам
Наражаетэсь - напрашиваетесь
Гарматни - пушечные
Шматкы - куски
Майбутне - будущее
В свити - в мире
Вынни - должны
Скойилы - сотворили
Зныщуетэ - уничтожаете
Вымагалы - требовали
Заборону - запрет
Безлад - беспорядок
Жинок - женщин
Домивок - зданий для житья
Спромоглыся - посмели
Нибыто - будто-бы
Видвэрто - откровенно
Жоднойи - ни одной
Видповиди - ответа
Пытання - вопрос
Голив - руководителей
Обовьязкова - обязательна


Рецензии
Вітаю Вас, Геннадій! Видно, що Вам боляче за Донбас, за народ.
http://www.stihi.ru/2018/06/03/346
З гарячим привітом з Луганська.

Ирина Кульбанова   14.08.2019 06:16     Заявить о нарушении
Благодарю за отзыв. Простите, что не могу ответить Вам на украинском. У андроида нет украинского. Надеюсь, что луганчане не меньше нашего поняли кто стреляет. С уважением, дончанин

Геннадий Акименко   14.08.2019 06:23   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 4 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.