Носорiг i восьминiг

Якось вийшов за поріг
африканський носоріг,
він хотів зібрать молюсків,
щоб спекти собі пиріг.

Чи подумати він міг
про такий шалений збіг
що пиріг пекти зібрався
з носорога й восьминіг.

До води мерщій прибіг
африканський носоріг,
а йому з глибин назустріч
виринає восьминіг.

Ось уже дванадцять ніг
топчуть заодно барліг –
і начинку кожен хоче
роздобути на пиріг.

З них один хтось переміг,
коли б раптом випав сніг –
люльку миру запалили
носоріг і восьминіг!

Тож молюск і носоріг
назбирали ягід міх
і разом спекли на диво
із марулою пиріг!

07.07.2019


Рецензии