Nadzieja

Kogo mam sie wstydzic?

Czego mam sie bac?

Zycie jest rutyna,

Los zas -

skretow garsc...

Droga co ma wiele,

Skrytych sciezek wszak,

Zwodzi,

Kusi sprytnie,

Bawiac sie

jak skrzat...

Tyle juz przezylam,

Niby wiedze mam.

Ile zas ukrytych

ciagle miewam ran!

Kiedy to nastapi?!

Madrej laski blask...
 
Blagam mi pozwolic,

Serce pozbyc dram!

Oczy me wysuszyc,

Z wody morskej lez!

W pelni moc skorzystac,
 
Z zycia, ktore mam!
16.01.18r.
©Ilona Kazimierska

P.S.wszystkie fotografie  sa autorskie


Рецензии
Dobre to...takie lotne. I zarazem proste.
Uszanowania,

Нати Гензер   08.07.2019 17:21     Заявить о нарушении
Bardzo dziękuję za miłe słowa i za komentarz!
To dodaję wiary w siebie i skrzydeł do działania!
Pozdrawiam serdecznie,
Ilona

Илона Казимерска   08.07.2019 19:47   Заявить о нарушении