Мне нужно научиться

Зірок я не хапаю з неба,
Бо як умію – так пишу.
Мені навчитись, мабуть, треба,
Плести вінки із споришу.

Немає квітів при дорозі,
Росте лишень один бур'ян,
А старість, на моїм порозі,
Записує моє ім'я.

Тому, що долю нещасливу
Мені колись Всевишній дав,
Бо не дощі ішли, а зливи,
За горем пленталась біда!

Мені навчитись, мабуть, треба,
Дорогу бачити в імлі,
Щоб пташкою літати в небо
І повертатись до землі.

Мені навчитися потрібно -
Любити сонце і життя;
Слова сплітати в пряжу срібну,
Щоб не піти у забуття!


Рецензии