Крилатi плiткарi

(Із книги для дітей «Морські канікули»)

На щоглі, мов ті примари,
примостились дві гагари.
і в широтах прохолодних
піддали усім нам жару!
Ті гагари під гітару
пліткували про кальмара,
як поснідав той омаром
і пустив чорнила хмару.
Ґелґотіли про акулу,
про сумне її минуле,
що бешкетниця зубата
розідрала вчора ската.
Мили кості восьминогу,
він зламав, говорять, ногу –
довелося викликати
термінову допомогу!
Не забули кашалота
запросити на охоту,
бо знайомий їх дельфін
відшукав косяк сардин.
Прилетіли в гості чайки
і підтримали ті байки,
пригадали про кита,
що завів собі кота.
Називав його Платоном,
годував завжди планктоном,
а коли із кормом хибив –
до меню включав і рибу.
Довго піддавали пари
білі чайки двом гагарам –
від душі попліткували,
тож посиділи недаром!

05.07.2019


Рецензии