Сафари в донбас

Изстрел в засада и кръв. После…черни забрадки.
Мерник оптичен на звяр, да убива готов.
Адско сафари задава се …Или накратко
вече на прицел е всеки човешки живот.
Майки, дечица… и старци, безпомощно болни –
в тях е прицелена дива омразата днес.
Само за туй, че решиха да дишат свободно,
дивеч са вече за трапер – на хора ловец.
Плаща си щедро убиецът – нагъл наемник
тази  „забава” зловеща – да стреля наред.
Вредом Смъртта е на власт. Накъдето погледнеш,
гине Донбас под бандеро-фашисткия гнет.
С хунтата Луцифер мазни курбани устройва –
кървава  баня, чудовищен лов на души.
Явно животът загубил е своята стойност.
Античовеци играят комар със съдби.
Спиш ли, човечество? Колко ли дълго ще траеш?!
Чуй как сърцата от болка и мъка крещят!
Дебне „кафявата чума” живота в засада –
утре Ловецът ще погне и твойте деца…
4.07.2019г.


Рецензии