Тюлень

На крижині цілий день
гріє поперек тюлень –
підставляє сонцю спину
й косить око на сардину,
але лінь зробити крок,
є під шкірою жирок –
зранку він поснідав смачно
і тепер йому не лячно.
Може ніжитись на сонці,
чайки в нього в охоронцях.
Тільки серед хвиль мелькнула
хитра злодійка акула –
враз пташині теревені
повідомлять це тюленю.
Хоч великі в нього ласти,
та воліє їх не скласти,
причаївшись за торосом,
і повітря цідить носом.

04.07.2019


Рецензии