мисливцi на голоси

мисливці на голоси
шукають, хто б зголосивсь
їм пояснити слова:

бачиш, біжить трава
в морі її хрести
хочуть переплисти
смерті зелений плин

спить у колисці син
батько стоїть в човні
що спочива на дні

нащо чужим слова?

мертва вода - жива
падає в руки трав
що обіймають стан
вінчаний в теплий хрест
в серці човна воскрес

**

коли в місто зайде чума
пожовтіє на сонці голос
і розсиплеться скрип від колес
щоби голос закатувать

конфіскують ще теплу пам'ять
і прожорлива свічка спалить
всіх, хто вчора були живі

ми з тобою підемо з міста
залишивши слідів намисто
що обірветься у траві



27 травня 2019


Рецензии