Раздумья летней ночью

Роздуми у літню ніч (Н. Бидненко)

О ці роки! Стрімкі і невблаганні…
Та, мабуть, в цьому й є життєва суть,
Що вже позаду радісні світання,
Та не дано нічого нам забуть.

Живуть в душі весняних рік розливи,
Лютневих віхол сніжний дивосвіт.
Колись були ми в юності щасливі…
Та будем ще! І не рахуймо літ.

Ще небеса нам сяють, як бувало,
Зірки всі там, і сонце устає…
Нехай доріг вже пройдено немало –
Послухай-но: зозуля знов кує!
***
Ох, эти годы! Стремительно-неумолимые,
Но, видно, в этом скрыта жизни суть,
Что позади рассветы, где счастливые,
Да не дано нам прежнего вернуть.

Живут в душе весенних рек разливы,
Февральский холод, снежный, дивный свет,
Когда-то  в юности мы были все счастливые...
Но будет всё! И не считаем лет.

Да небеса, сияют, как бывало,
И звёзды там, и солнце вновь встаёт...
Пускай дорог прошли с тобой немало -
Послушай: вновь кукушка нам куёт!


Рецензии