Между корените

МЕЖДУ КОРЕНИТЕ
Автор: Р. Русев

Капки дъжд кротко се сипят,
небето изплаква своята мъка.
Вятър дошъл отдалече,
отмива сълзите,
вали и силуети размива
в далекото някъде
и не намира думи за сбогом

Животът е едно такова нищо,
направено от няколко неща,
любов във младост,
сеитба, жътва,
години след четир'сет,
след това стърнище,
накрая бурени,
които не успяваш да изчистиш
и между корените самота.

Стелят се капките,
в пръста стават дупчици,
после от малките локви,
вади потичат,
вали и вали…
На метър от мен
птиче в гнездото се свило
и топли своите яйчица,
мокро е милото,
дано да поспре и дъжда.

Капки дъжд,
живот за нищо,
бурени
и между корените самота.


Рецензии