эрнyдэн туктар ул...

Берэр кайчан йорэгем эрнyдэн туктар ул,
Чыгып тонге урамга...
Шым гына, фэрештэмнэн сорармын
Кyпме калды аны уйларга?

Жилдэн исеп янга килер ул:
Сонгы тапкыр мине кyрергэ.
Мин жен булсам,алар кемнэр ул?
Жанны алып урта бyлэргэ.

Эйбэт йорэк мэнге сызлый диеп,
Алдап кара мине тагын.
Тоннэр буе аны эзлэрмен,
Кyрсэт yткэн юлларын.

Жэллэмэ мине, мин yзем жэлэмим,
Ансыз онытылган коннэрне.
Шатлык кыйбат булган очен,
Хакын хаман тyлэем.

Агу кебек уйдан чыкмый ул,
Айдан тошкэн бер ялгызым.
Кире кайтып булмый ул,
Бер яраткан йолдызым...

Еллар аша yтеп кyрсэм дэ,
Синен минсез сyнгэнне.
Жаным тынып туктар иде,
Тапсам yткэн эзлэрне.


Рецензии