Созвучие Матерi

Мати рідна моя,
Скільки ж ти тих ночей недоспала!
Боже, скільки прийшлось
На город протоптати стежок!..

А роботи тяжкої
На долю нелегку дісталось -
Зберегти, захистити,
На ноги підняти діток.

Відпустити у світ,
Та не спати - все дбати і дбати.
Залишитись удвох
Берегти материнський поріг;

Добиватись куска,
Щоб було чим дітей пригощати,
Як приїдуть додому
З далеких нелегких доріг.

Рідні мамо мої!
Як скучає без Вас біла хата
Край городу в тіні,
Під дитинства шовковиці спів.

І на всеньке село
Мабуть, хочется їй розказати:
По моєму подвір’ї
Колись добрий ангел ходив...

Вже давно за селом
В вишині пролетіла журавка -
Назавжди на Той Світ,
Залишивши на обрії слід;

Рідні мамо мої,
Цих полів легкокрилая Мавко!
Я Вам з квітів душі
Посилаю для серця привіт.

Кожен рік навесні
За селом розцвітають черешні
Серед рідніх полів,
Куди бігли дітьми по горох;

Я Вам ягід нарву
З ніжних квітів, достиглих нарешті,
Хай дарами дитинства
Вас щедро осипле сам Бог.

Я нарву Вам квітОк,
І з любов'ю, велично і просто
З найчистіших полів,
Де ніколи ніхто не збирав,

Їх у Всесвіт відправлю.
Чекайте. Приїдуть у гості.
Навздогін прошепочу:
МилУйтесь, то ангел послав.

Рідні мамо мої,
Ви маленька моя сива пташко!
Для Вас стільки знайду
В своїм серці любові й тепла!

Обігрію в путі
Я земну роботящу комашку,
Щоб у спокої й милості
Вічно у Бога була.


Рецензии
Дуже щемні, трепетні, до болю близькі рядочки, Валю.... Світла пам'ять нашим найріднішим матусям. Будем сподіватися, що Там їм зараз добре спочивається після такого непростого земного шляху.

Тайный Альков   06.07.2019 09:16     Заявить о нарушении
Дякую, Танюша!
Красивого тобі літньго дня). Літо таке жадане і таке скороминуче, вже майже половина пройшла, а я і не помітила...

Валентина Козаченко   06.07.2019 09:41   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.