Гвидо Гезелле Два стишка

Guido Gezelle

Mij spreekt de blomme een tale,
mij is het kruid beleefd,
mij groet het altemale,
dat God geschapen heeft!

Мне внятен глас цветов,
и трав ясны слова,
и я внимать готов
твореньям Божества.
_ _ _

Drie dingen bezwaren mijn gemoed:
‘t eerste is dat ik sterven moet;
‘t tweede bezwaart mij nog meer;
‘t is dat ik niet en wete wanneer;
‘t derde bezwaart mij bovenal:
‘t dat ik niet en wete waar ik varen zal!

Три вещи мне несут хандру:
во-первых, то, что я умру;
и хуже есть ещё беда:
неведомо – где и когда;
но худшая – боюсь, что в ад
меня тогда определят.


Рецензии