Гуьльжагьан вахаз

Са шумуд йис идлай вилик
;Кхьенай заз вуна чар,
Дарихвилин т1ар ви рик1ик.
Квайди ганай заз хабар.

Шиирни на рекье тунай"
Къизилгуьл" тир адан т1вар.
Гьа къалай гъил гъиле кьуна
Хьана чакай чаз вахар..

Я заз вавай, я ваз завай
К1андай зат1ни хьайид туш-
Сад Аллагьди вили цавай
Чаз багъишна гуьруьш хуш.

Шумуд йис я чун гьар гатуз
Багърияр хьиз к1вализ къвез,
Сада садаз сирер лугьуз:
Гагь чун шехьиз, гагь хъуьрез.

Квар къуьневаз вун "Булахдал" -
Чешмед вилик атана.
Куьмек гузва заз к1валахдал, -
Чешне жеда, - лагьана.

Къени къилих, михьи ният
Авай лезги вах я вун,
Дустаривни ац1ай гьаят -
Чун патал са рагъ я вун.

Мубаракрай ваз хайи югъ
Яргъаравай Гуьльжагьан!
Давам хъия вуна къуллугь,
Лезги Булахдин инсан!
Гюзел@


Рецензии