Морськi канiкули

Тепле літечко надворі,
дуже хочеться на море.
Разом з мамою і татом
станем подорожувати.

Побудуємо вітрильник
і на ньому, як на крилах,
обігнем усю планету,
щоб спочить від інтернету.

Назвемо його «Дельфіном»,
щоб морями легко линув
і над хвилями злітав,
океани він долав.

Відпливаємо з Одеси,
вже «Лузанівка» й «Пересип»
розчинилися в тумані
прохолодним ранком раннім.

Тато, звісно ж, капітан,
проведе судно в туман
поміж рифів і мілин –
світі він такий один!

Мама, ясно, буде коком,
бо вона одна, нівроку,
може готувати все
ще й останніх не пасе:

паруси нам підлатає,
в кубрику попідмітає,
хутко палубу помиє
і сніданок всім накриє.

Ну, а я, як самий юний
обійму посаду юнги,
бо моторний і завзятий –
буду всім допомагати!

01.07.2019


Рецензии