Чому так мало

Серце страждаючи тихо мовчить,
Лиш сльози гаряче нагадують печаль,
Голос хрипами так боляче кричить,
Розбивши душі магічну скрижаль.

І падають у прірву наболілі слова,
Вириваються назовні забуті почуття,
А по обличчю все ще вирує гроза,
Покалічене серце тепер тільки в сміття.

Та холодні руки ще обіймать ніч,
Пошматоване життя й надалі згасає,
Я немов той ліхтар далеких  узбіч,
Який зранку кожний день вмирає.

Він бачив клятви і щирі поцілунки,
Хвилини  слабкості у м'яких  дощах,
Тривожні обійми і пам'ятні подарунки,
Прощальну солону росу на очах.

І тим далеким туманом забутих років,
Я спішу  востаннє кинутись в обійми,
І не промовивши ніяких  зайвих слів,
Пробігаючи відчай, сльози і війни

До того, хто бачив любов і страждання,
Я біжу, збиваючи свої ноги до крові,
Маючи одне, тільки одне запитання,
"Чому страждання дано і так мало любові!?..."


Рецензии