як ти жила, моя мила

як ти жила, моя мила, всі ці важкі роки
як ти жила без мене, як без руки
як ти збирала волошки і колоски
як ти просила щастя хоч на хвилину
з ким ти була, моя мила, як я пішов
звідки він взявся, той кривуватий шов
хто тебе, мила, виборов і знайшов
хто тобі дав не щастя, то хоч дитину

з ким тобі затишно, дівчинко золота
хто тобі ставить смайлики у листах
з ким ти смієшся, радісна і проста
хто у твій келих ллє терпке сапераві
хто тебе кличе справжнім твоїм ім’ям
хто із тобою поруч, коли не я
з ким ти звиваєшся в ліжку, немов змія
хто він такий – людина або примара

довго живи, моя мила, - як я тебе просив
яблук на Спаса знов мені принеси
навіть якщо тобі не вистачає сил –
довго живи, радуй мене собою
мила моя, вже пізно – я полечу
ти відсипайся ранком аж досхочу
ні, я не плачу, мила моя
мовчу

я назавжди
мила моя
з тобою


Рецензии