Ыйданга киэhэлэр

Ыйданга кэрэ да киэhэлэр,
Халлаангнга сулустар оонньууллар,
Эйигин ынгырар сырдыктар,
Мичингнии-мичингнии Yерэллэр.

Хап-хара хара5ынг мичээрэ,
Хатанна уоттара сYрэхпэр,
Долгуннуу дайангнгын хаамарынг,
Долгутар дууhабын олустук.

Тунал хаар ньуурунуу сып-сырдык,
Мичээргин мин тYhээн керебYн,
Умайар огуйук уоскуттан,
Уураабыт кэриэтэ буоларым.



Владислав Васильев - Кылыhах ырыата
https://youtu.be/R1C0uVNet_c




ЛУННЫЕ ПРЕКРАСНЫ ВЕЧЕРА



Лунные прекрасны вечера,
В небе звёздочки мерцают,
Зов их заставляет замирать,
Радостью небес играют.

Чёрные глаза меня пленят,
В сердце мне огнём вонзаясь,
Лёгкая походка и твой взгляд,
Душу мне волнуют очень.

Белым снегом воссияет сон,
Вижу милую, вновь, тебя,
Губы соблазнительные, в стон,
Кажется, целую там я.



Василий Полятинский
18:46 – 20:48 26.06.19


Рецензии