Колискова для моеи Амелички

Колискова для моєї Амелічкі

Залетіли Гулі,
І заворкотали.
Прилетіли з дали,
Галасливі Гу-ли.

А-ай, люлі-люлі!
Прилітали нині Гулі,
Сиділи на воротах
У червоних чоботях.

Зграя Гулей, ой, шумить!
А Лялюля, ой, не спить!
А ворітця скриплять вже,
Ляля спати не може.

Стали думати, гадати,
Чим їм Лялю пригощати
Іль пряничка, иль ріжком,
Іль кашею з молоком,
Іль бублечком, Іль медком,
Іль солодким молочком ...

Надумали Гулі в хаті
Чимось Лялю пригощати?
Яблучком, Або медком,
Іль солодким бубліч-ком,
Солоденьким пряніч-ком -
Коноплянніч-ком.

Ой-ли, люлі-люлі,
Налетіли Гулі,
Налетіли Гулі,
Так сіли на люлі.
Лялі в ній не спиться,
Сон ще їй не сниться.

Треба Корівку доїти -
Молочком Лялю поїти.
Стали Гулі воркувати, -
Як Амелько засипати?

Стали Гулі воркувати,
Думати і гадати,
Як їм Лялю забаюкать.
І стали Гулі люлюкать.

А-а, а-а! Лю-лі!
Ви летите, Гулі!
На ворітця налетіли,!
Загули, та й розбудили.
Амелюшка, ще не спиш?
Ох, ви - Гулі, киш! киш!

Люлі, люлі, люлі,
Почули мене ті Гулі.
Сіли Гулі на ліжко,
Стали Гулі воркувати,
Мою Пташку присипляти:
«Спи, Малютка, спочивай,
Око своїх не відкриєш.

Голосно співали Гулі,
Ах, Гулі, голосні Гулі!
Досить Вовочка гуляти,
Прийди Гулей виганяти!

Щоб ті Гулі НЕ гули -
Карамельці сон дали.
Щоб Гулі не заважали,
Моїй Лялі спати дали.

А-а люлі-люлі
Геть звідси, ви - Гулі,
Не сидіть на воротах
У червоних чоботях.
Ай лю-люлі-люлі

18.06.2019  23-19
София Сехем
/Heylell/


Рецензии