Алахьнавай шамагъаждин...

Алахьнавай шамагъаждин серинрик
Хабар хьанай гьисеркай заз, дерин ви.

Шумал, лацу жейрандикай яр хьанай,
Элкъвезавай суварал рагъ, зар хьана.

Киф эвисна къуьнелайт1уз мукал хьиз,
Вун гьатна зи рик1е ашкъи-хиял хьиз.

Къугъваз–къугъваз чигедал ви гел ава,
Зи хуруда ви вилерин хьел ава.

Ашкъидин цlай вилерай ви, ярар хьиз,
Къизмиш хьайи рик1из гьахьна, дидар хьиз.

Гьевес хьана, рик1ин гьисер хуравай
Хкаж жезвай, чиг хьиз къацу сувавай.

Цифедкайни ашкъидин са сел хьана
Авахьайла ви пlузаррал гел хьана.

Гьейран хьанай акунрални хуш, иер,
Мажбур тушиз сабур ийиз гьар сефер.


Рецензии