4382. Бумэранг, не цацка. Гэта грозная круцёлка

БУМЕРАНГ.
Бумэрангі, не цацка.
Гэта грозная круцёлка.
Станеце яго кідаць,
Ён вернецца да вас зноў.
Вось і ў жыцці вашай так,
Усе справы, як бумеранг.
На дабро ты зможаш смела
Адклікацца добрай справай.
Калі любіш рабіць зло,
Ведай, табе не пашанцавала.
бумерангам вернецца,
ня разглядаючы асобы,
Хай не хутка, хай не адразу,
Ты пажнеш сваю заразу.
І атрымаеш па заслугах.
Той, хто быў вораг, не адным.
Хто - хваробай, хтосьці - злодзеем.
А іншы - людскім ганьбай.
Хто забіў іншага, той,
Бумерангам смерць верне.
Калі ёсць на свеце Бог,
Трэба, каб ён дапамог.
Хто прадаў сяброў і маці -
бумерангам пакараць.
Усіх пры жыцці, а не смерці.
Зло вярнуць, каб гэтыя чэрці
Адчулі на сабе
Тое, што зрабілі табе.
Тыя ж пакуты, тую ж боль,
І на раны, тую ж соль.
Людзі, дзе вы разгубілі
Тое, што з малаком ўвабралі:
Пяшчота, сумленнасць, дабрыню,
І - прыгажосць душы.


Рецензии