На бостана - втора част

Автор: Генка Богданова


Знаех си, че тез мискини,
не ще пазят зрели дини.
Те ще правят и ще струват,
довечера да мърсуват.
Проследих аз до бостана.               
бригадира  с наша Нана.
Бързат потни, зачервени,
и от страсти заслепени.
Мислят, никой се не сеща
за любовната им среща.
Но на пост е баба Дана
скрита близо до бостана.

Ето, двамата във мрака
шмугнаха се под чардака.
Виждам  бригадира Цеко
как разстила сено меко,
после метна  нещо бяло –
чаршаф или одеало.
Нана пък месал  разстели
и запали свещи бели.
После хич не се свениха,
с Цеко ядоха и пиха
печено петле на скара.
От една манерка стара
си наляха вино ланско,
после гръмна и  шампанско.
Накрай, нашите мискини
си похапнаха и дини.
Скърцам зъби възмутена
и гневът кипи във мене:
„Я ги гледай , уж пазачи,
а пируват с дини, значи?
Уж, ги пазят от апаши
далеч от очите наши,
а си хапват сладко-сладко
от бостана общ накратко“.
После – сити и  доволни
те на страстите си долни,
се отдадоха с наслада
посред нощната прохлада.
За туй подло обстоятелство,
знаех, трябва доказателство.
Затуй реших с джи ес ема
срещата им да заснема.
Ще кача аз във Фейсбука
видео заснето тука.
Тъй, че  утре като съмне
в село „ бомбата“ ще гръмне.
Нека всеки да научи
на бостана що се случи!
Баба Дана не е проста,
тя е винаги на поста –
всичко вижда, всичко знае.
Дана гадости не трае!


Рецензии