Черевички природи

Взула Осінь ніжки в жовті черевички.
У руде волосся заплітала стрічки.
Пронеслась по небу клином журавлиним
І дощем останнім пролилась в долині.

А Зима тихенько вранці приходила,
Жовті черевички білими зробила.
Одягала шубу гольчато-блискучу
І звала з собою прокотитись з кручі.

Та до господині Весна заходила.
Черевички взула — кригу розтопила.
Стала замалою шуба сніжно–сіра.
Ох, Весна–сестричко, що ж ти натворила!

Черевички сяють молодо–зелені,
Як рясна травичка, та долоньки клена.
Весело співає Весна–чарівниця.
А до неї Літо вже на конях мчиться…


Рецензии