Квест

А тепер - принагідно,
Для зосередження на суті питання.
Ягідні галявини гідні
Найчистішого світання.
Посилання на них сховані в глибинах сердець та розуму,
Антрепризи, призові місця,
А потім - полілоги
з тюльпанами та мімозами,
На кожен з яких підписані накладні.
Так зростають метафори
в тобі, в ній, в них,
в мені.
Під схилами київського Капітолію
кожен з нас словом, звуком,
рухом творить історію.
У кожній таблиці - факти, і тільки вони.
Так крізь призму старовинних артефактів
розглядаються неосяжно грайливі вогні.

Виходячи назовні, квіти
скуйовджені та наївні.
Вони - метафора послань
на найвищому рівні.

Альдегіди квітів
з книг нескінченності Альмагеста -
це творча інтерпретація
бачення капищ, храмів,
текстів Авести.
Це конотація
з коноссерами
в і поза контекстом.

Де наші місця в цьому квесті?

© Марина Чиянова, 13.06.2019


Рецензии