На згадку

Це було в минулому сторіччі,
Ніби у минулому житті,
Як спекотний вітер субтропічний
Із моєю долею летів.

Занесло мене в краї далекі,
Там де сонце хижим павуком
Куполом розжарених тенетів
Небозвід заплутало цілком.

Спека лізла в голову і душу,
Міражем з'явилася в очах
Про кохання, що зійшло на сушу
У морської хвилі на плечах.

Я вхопила радісне кохання,
А воно між пальців утекло
Хвилею морського колихання,
Ніби його зовсім не було.

Линула додому ледь жива я,-
Душу у субтропіках загна.
Раптом дощ: "під'їхали",- співає,
Я припала жадібно вікна:

Дике поле вкрило сіре небо,-
Налетіла ціла зграя хмар.
Як завжди у затишку дерева
Біля ставів сповнених примар.

Я пірнула в ті стави глибокі,
Змила мотлох духів-пустунів,
І пішла, зминаючи осоки,
Мов полинь у гущі полинів.


Рецензии