День народження

Зробив вже червень одинаАдцять кроків,
його стрімкий наздоганяє час...
Тобі сьогодні сповнилось сім років,
лишився вже позаду перший клас.
       І на дитинство часу вже немає -
       англійська мова, школа, карате...
       А вдома вже твій кактус підростає
       й без тебе все ніяк не зацвіте.
Машинки іграшкові і клаксони
лежать без діла в ящику сумні,
смугаста сіра кішечка Симона
тебе все виглядає у вікні.
       Улюблений ведмедик, просто Міша,
       що скрізь з тобою подорожував,
       про школу також мріяв, але в тиші
       чекав на тебе й дуже сумував.
І ось твій друг, веселий, теплий Червень,
тебе сьогодні сонцем привітав,
червоні полуниці солоденні
й канікули тобі подарував.
       Хай червень покладе в твої долоні
       ще декілька смачних дитинства грон
       й ведмедик Міша в маєчці червоній
       охороняє твій дитячий сон.


Рецензии