ROZE

Tak pachna tylko roze
W porannym cieplym dniu.
Ich kolce jak te stroze,
Co budza ich ze snu.

Tak kwitna tylko roze
W kolorach roznych barw.
W ich platkach dotyk duszy,
W uczuciach zyje skarb.

Tak blyszczy tylko roze,
Wchlaniajac krople deszczu.
I letni wiatr im sluzy,
Zeby kochaly jeszcze.

Tak mowia tylko roze,
Cieplymi wieczorami,
Zeby przegonic burze,
Co czai sie nocami.

TAT 09.06.2019 ( 20.03)


Рецензии