Мати мови вчила

Тебе з колиски мати мови вчила,
Любов всю виливала у  піснях,
За тебе завжди Господа молила,
Молила , навіть будучи у снах.

Співала тобі пісню колискову,
Леліяла , голубила  тебе,
Любити вчила рідну  нашу  мову,
І відкривала завжди щось нове.

Вкладала ще з дитинства в твою  душу
Любов до мови  й рідної  землі.
Болить за це  душа й писати мушу,
Й краплини поту знову на  чолі.

Вкраїнська мова – мова  солов’їна,
Ніжна , милозвучна і  багата.
Тепер ти « какаєш» і  «чтокаєш» у рідних стінах
І кажеш слово ПАПЫ замість ТАТА.

Чи тобі соромно вкраїнську мову знати
І розмовляти з гордістю на ній?
З жалю й розпуки посивіла  мати,
І , наче,ніж встромляєш в серце їй.

10.06.2019 р.


Рецензии
Хорошее стихотворение, Клавдия! Предлагаю исправить в предпоследнем куплете
слово "чьокаеш" на "чтокаеш". Думаю, что Вы так и хотели написать, как я предлагаю, но сделали опечатку, в связи с соседством на клавиатуре букв Ь и Т.
С уважением

Петр Затолочный   10.06.2019 22:53     Заявить о нарушении